GDPR - säker hantering av personuppgifter

Inom idrottsrörelsen behandlar vi en stor mängd personuppgifter. De används bland annat till att hålla ordning i medlemsregister, fördela ekonomiska stöd eller arrangera tävlingar.

Det finns särskilda regler för hur personuppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Den 25 maj 2018 kommer personuppgiftslagen ersättas av den nya dataskyddsförordningen (GDPR), vilket gör att kraven förändras något. Med anledning av dessa förändringar har vi kompletterat medlemsvillkoren med en integritetspolicy. Den beskriver mer utförligt hur och varför vi sparar dina personuppgifter samt vilka rättigheter du har.

Vill du läsa mer om integritetspolicyn så hittar du den här.

Mer om de riktlinjer och instruktioner vi arbetar utifrån för att tillvarata dina rättigheter enligt integritetspolicyn kan du läsa i dokumentet Riktlinjer för att tillvarata enskildas rättigheter.

Idrottsrörelsen har också ett mer omfattande gemensamt styrdokument avseende Behandling av personuppgifter i form av en Uppförandekod för Idrottsrörelsen.

För att begära ut ett registerutdrag avseende dina registrerade personuppgifter kan du använda detta formulär.

Uppdaterad: 22 MAJ 2018 14:42
Skribent: Ronney Persson